Spullen glipten door Corona bijna uit onze handen …

In Gemert kent iedereen de Nazareth kapel. Jaren verwaarloosd, maar inmiddels weer opgeknapt als Ouderencentrum. Aan de buitenkant helemaal klaar. De binnenkant is nog in volle gang. Maar omdat Stichting Nazareth met beperkte middelen werkt, moest er creatief gedacht worden.

En dus legt de stichting contact met Bouwschouders, die haar vastgoed- en bouwnetwerk inzet om verenigingen en stichtingen te ondersteunen met bijvoorbeeld hergebruik van materialen. Voor Stichting Nazareth de mogelijkheid om duurzaam verbouwen en het beperken van de kosten te combineren.

Hanneke Kohlmann van Bouwschouders zorgde voor de verbinding tussen de gemeente Boekel en haar oude onderwijsgebouw, de sloper Van Mensfoort en Stichting Nazareth. Door flexibel te denken kon Stichting Nazareth begin maart met haar mensen naar hartenlust ‘shoppen’ in het te slopen gebouw. Wastafels, lampen en armaturen, plafonds en zelfs een compleet keukenblok zouden uit het oude schoolgebouw gehaald worden en hergebruikt worden in de Nazareth kapel. ZOUDEN, want door het Corona virus stond alles toch nog op losse schroeven.

“Het is geweldig dat we de gelegenheid hebben gekregen om een hele reeks voor ons bruikbare materialen in de school te demonteren. Vanwege de Coronabeperkingen die we onszelf en onze vrijwilligers opgelegd hebben, werd het spannend. Spannend, omdat we twijfelden of we de materialen voor de start van de sloop wel konden uithalen. We prijzen ons gelukkig dat dat wel gelukt is! Binnenkort zien jullie dat we deze materialen een prima bestemming hebben kunnen geven.” Geeft Mathieu Schellen van Stichting Nazareth aan. En ook Bouwschouders is blij, aldus voorzitter Wiljan Jansen “Fantastisch om te zien dat een abstract idee werkt in de praktijk. Dat door verbinden van partijen daadwerkelijk materialen een nieuw leven krijgen. Op naar het volgende succes!

Heeft u als vereniging of stichting ook een dergelijke vraag?
Neem dan even contact met ons op.